OPPFØRE SEG SOM FOLK FLEST

Siv Jensen sier “Vi skal knuse disse jævla sosialistene” fra talerstolen. Dagbladet rapporterer og folk reagerer i sosiale medier. Andre journalister rykker ut og ber folk om å roe seg og sier at det var bare en spøk. Dagbladet har fått folk til å fyre seg opp.

Og nå skal vi alle benke oss foran skjermen og se hele talen, så vi får kontekst. Med ingrediensen “jeg er så glad i familien min” og alt det der. For et nydelig rigg.

Hør: Her jobbes det på i norsk skole for å lære den oppvoksende slekt å oppføre seg ordentlig og være saklig og ikke mobbe eller true eller si stygge ting om andre.

Heller ikke “bare som en spøk”.

Når man ikke lykkes, kan det bli medieoppslag om at skolen svikter, gjerne med en politiker som har bekymret mine foran kamera.

Og har en lærer sagt “ikke bry deg om dem”, med oppfordring om å synge Shake it off av Taylor Swift så kommer det kritikk for bagatellisering.

Jeg pleier ofte å si: “Sticks and stones can hurt my bones, but words can never hurt me”.

Eller: “folk som slipper dritten ut av kjeften har muligens så mye dritt inni seg at de bare må få noe av det ut, stakkars”.

Men jeg pleier også å si at vi er alle tjent med at vi prøver å oppføre oss som folk, ikke som politikere og journalister.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Likte du artikkelen? Les også: